köhögök

A kolleganőm szerint ha beteg vagy, az megmutat valami fontosat arról, hogy hol van benned feszültség, baj. Ha a torkod fáj, gondolj arra, lehet hogy túl sokat nyelsz... Mellesleg Jung is írt erről, legalábbis úgy emlékszem, a betegség sokszor annak a jele, hogy a szervezet keresi a megoldást - "valahol ki kell neki jönni" alapon. Ha megtalálom az idézetet, elhozom ide a blogba, ígérem.
Köhögés - az valami olyan, ami nem sóhajtás - vagyis nem felszabadultság, nem akadálytalanság, nem könnyűség.

Erre gondoltam ma, és hogy mit mond erről a kártya? ezért vetettem ma megint egy háromlapost, éppen a betegség kérdésre, mivel 3 napja köhögök.
(gyógyszert is szedek, nemcsak  a tarot-tól várom a javulást.)

Tehát ez jött:
  1. Kardok Királynője
  2. Kelyhek 6
  3. Botok Ász
Nekem a Kardok Királynője egy nagyon okos nőt mutat, aki néha túl okos is, mert csak az eszére, a logikára - és a harcaira figyel, eközben nem hallgat eléggé a szívére-megérzéseire .. és ettől rendben vannak a dolgai, de egy kicsit magányos. A Kelyhek 6, ezzel éppen szemben - tudjuk, érzelmet és nosztalgiát jelent. Hiányzik a kedvesség, az intuíciók világa, a befelé fordulás. A továbblépés helyen a Botok Ász van.. mit van.. ragyog. Előrelépést találhatok a lelkesedésben és alkotásban - ez lehet éppen ez a blog is persze, de más is.

4 megjegyzés:

  1. ha megengeded egy kicsit még kiegészíteném az elgondolásodat, ami megint jó következtetés:)

    Kardok királynője: Határozott terveidet, és lendületedet bizonytalanság töri meg, és megerősítést keresel. Bármit teszel is, legyen ott az elkötelezettség, az, hogy szívvel-lélekkel végezd azt, amit végzel. Úgy irányítsd a környezetedet, hogy szinte észrevétlen maradj közben, és légy ura a történéseknek.
    Környezetedben élő ismerősre mutat rá,

    A kelyhek 6 szerint lemerültél, töltekezz fel szépséggel, ezáltal energiával, mert negatív érzések kerítettek hatalmukba. Mondj le régi gondolati sémákról, figyeld a külvilág jelzéseit, mert megmutatják, hogy életed melyik területén kell változtatnod, változnod. Minden változáshoz a lemondáson keresztül vezet az út – ne kérdezd hogyan, mert ha készen állsz rá, az ég megmutatja neked, és megadja a lehetőséget. Eleinte csak figyeld magad, a gondolataidat, és a jeleket.

    A Botok ásza viszont a múltra utal, ezért én a köhögéssel kapcsolatban azt mondanám, hogy a múltban volt egy uralkodó mentalitású erős női személy, (kardok királynő) aki elbizonytalanított, (kelyhek 6) és akinek nem mertél visszaválaszolni – torkodon akadt a szó – nem mondtad ki azt, amit szerettél volna. Torok csakra blokkjára utal, a hozzá tartozó blokkok: akarat, akaratszabadság, önkifejezés, szenvedélybetegség, döntéshozó képesség, bírálat és kritika, hit és tudás, álmaink követése, személyes erő. A torok csakra párja a napfonat csakra, ehhez pedig önbizalomhiány, bizonytalanság társul – ezen a tengelyen kellene gondolkodnod a fizikai kezelés mellett:)

    ki, mikor, mivel forrasztotta a torkodra a szót, amivel elbizonytalanított.
    A blogírás valószínűleg sokat fog segíteni abban, hogy emlékezz, összefoglald a múlt emlékeit, eseményeit, és át tudd azokat értékelni. Ugyanezt teszi a tarot is, így jó úton jársz, amikor a kettőt párban alkalmazod: sok szerencsét hozzá:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm hogy első beíróként és bátorítóként itt vagy :) ez nekem máris egy öröm.
    Plusz köszönöm, hogy írtál nekem egy komoly elemzést. Nagyon is messzire/mélyre visznek a gondolataid.. alighanem lesz még, amire megint rakni fogok. Habár a torkomra forrasztott szó megvan, nem mostanról, hanem ez nekem régi keletű ismerős gondom. Az egy érdekes dolog, hogy épp a blogindítás után napon/napokon vett elő a köhögés.

    VálaszTörlés
  3. ÉN ide tegnap írtam pár sort... a múltkor is eltűnt a bejegyzésem, és most is nagyon figyeltem... :)
    Csak annyit írtam, hogy nagyon jók a megérzéseid, ráérzéseid, és mindegy mivel, és hogyan kezded, fontos, hogy ne hagyd abba, mert ez mintha neked való lenne:)

    VálaszTörlés
  4. Írtál is, csak "otthonra",az Égen és Földön-be.. :)
    De itt isd nagyon örülök és főleg köszönöm :)

    VálaszTörlés